НЕ МИ РАБОТИ КИЛОМЕТРАЖA НА АЛФАТА МИ НЕ МИ ОТ4ИТА КИЛОМЕНТРИТЕ И С КАКВА СКОРОСТ КАРАМ ,НА МАГИСТРАЛАТА КАКТО СИ КАРАХ И СТРЕЛКАТА МИ ЗАПО4НА ДА ИГРАЕ И ПАДНА ДОЛУ ,МОЙЕЛИ ПРОБЛЕМА ДА МИ Е ОТ ДВЕТЕ РЕЛЕТА ЗАД КИЛОМЕТРАЖА .
Известие
Collapse
No announcement yet.
КИЛОМЕТРАЖ АЛФА 164 2000TS
Collapse
X
-
-
Напръскай буксата на датчика на диференциала с контактен спрей и провери всички пинчета на долямата кръгла букса зад казанчето за антифриза.Напръскай ги и тях.
И при мен беше така.Докато е студен двигателя километража не отчиташе.Кате се затоплеше почваше да играе стрелката и като загрее нямаше проблем.Оказа се окислено пинче на кръглата букса.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Някъде ти се губи или сигнала от датчика до таблото или масата на датчика.Другия вариант е прецакан датчик или предавката от диференциала към датчика.За съжаление е пластмасова.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
-
Ще се опитам да го обясня по възможно най лесния начин .
Сваляш таблото .
Отзаде където са буксите мериш с мултицет на най лявата букса на 3-ти и 4-ти пин .
Как замерваме - Вдигаш колата на крик от лявата страна , запалваш и включваш на 2-ра (споко колата няма да тръгне) на обороти , и с мултицета мериш на 3-ти и 4-ти пин към маса .Буксата трябва да е включена към таблото - от там взима захранване за датчика на Хол . Трябва да се променят показанията от 12 волта до към7-8 волта на 4-ти пин мисля .
Ако се променят датчика и връзките до нега бачкато нормално и проблема ти е в километража на таблото . Може да подадеш 12 волта през 1 К.ом резистор на 4-ти пин на таблото и да видиш дали стралката се вдига .
За справка прикачвам схема
edit : .html файла не работешеAttached FilesLast edited by Sunny; d.m.y г., 00:41.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
И да не забравиш да пишеш какво се случваНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
-
Да не пускам нова тема , си задавам въпросчето тук. Днес и моят километраж отказа , но комплект с оборотомера. Колата е тая от подписа ми.Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
Alfa 166 2.4 JTD 2003г.
Comment
Comment